Muren impregneren of injecteren

Muren impregneren
Uw eigen woning is een kostbaar bezit. U geeft er een groot deel van uw inkomen aan uit, en het is dan ook van het grootste belang dat uw woning in goede staat is. Een aantal elementen bedreigen deze staat van uw woning, en één daarvan is vocht in uw gevel. Vocht zorgt voor slechte muren en een onaangenaam kil binnenklimaat in uw woning. Wanneer u last heeft van (optrekkend) vocht in uw woning zult u last krijgen van schimmelvorming in uw woning wat voor grijze muffe, stinkende plekken in uw huis zorgt. Daarnaast zult u extra veel moeten stoken om het vocht uit uw woning te krijgen. Dan hebben we tot nu toe nog gezwegen over het extra schilder- of behangwerk wat u zult hebben om uw muren mooi te houden. Overlast van vocht in uw woning is dan ook een soort sluipmoordenaar voor uw huis; tijd om aan vochtbestrijding te gaan doen.

Vocht van binnen of van buiten

Muren injecterenWanneer u aan vochtbestrijding wilt gaan doen in uw woning zult u eerst moeten kijken waar het vocht vandaan komt. Komt het vocht vanuit de kruipruimte of kelderruimte omdat er water in staan – dit is vaak het geval in gebieden met een hoge grondwaterstand – dan zult u het vocht moeten bestrijden op die plek. U kunt het water natuurlijk wel wegpompen, maar wanneer het water toch steeds weer terug komt is dat onbegonnen werk. In dat geval zult u het vocht van binnenuit moeten bestrijden. Komt het vocht van buitenaf, bijvoorbeeld doordat de stenen of het metselwerk door de tijd heen en door de weersomstandigheden poreus zijn geworden, dan zult u maatregelen tegen het vocht van buitenaf moeten nemen.

Muren impregneren of injecteren

Muren impregneren of injecterenWanneer het vocht van buitenaf uw woning binnendringt zult u de muren moeten behandelen tegen het vocht. Het resterende vocht in uw binnenmuur zal dan moeten verdampen; u zet tenminste wel de rem op de toevoer van vocht naar uw woning. Dit kunt u doen door de buitenmuren van uw woning, de hele gevel, te laten impregneren. Daarmee brengt u als het ware een beschermende laag op uw muur aan die ervoor zorgt dat vocht niet meer in uw woning kan binnendringen. Dit klinkt als een klus die u zelf kunt doen, maar u zult dan moeten voorzien in eventuele bouwsteigers om de gehele gevel van uw woning te bereiken. Daarnaast zult u beschermende kleding moeten dragen tegen de dampen die vrijkomen bij het impregneren. Injecteren kunt u doen wanneer het vocht van binnenuit komt. Een paar centimeter boven de waterstand zult u om de 10 centimeter gaatjes moeten boren en daar een vocht isolerend middel in moeten injecteren. Dit is een secuur karwei wat u het beste aan een professioneel bedrijf kan overlaten. De vochtbestrijding expert van FRCE.be uit Brugge staat voor u klaar als het aankomt op het impregneren en injecteren van buitenmuren. FRCE is operatief in heel Vlaanderen en hanteert een gunstige tariefstelling.