Gevelrenovatie

gevelrenovatie

Gevelrenovatie is een breed begrip, uw gevel kan ook op allerlei manieren gerenoveerd worden. Daarnaast is er de keuze voor gevelreiniging en verschillende manieren van het waterdicht maken van uw gevel. Wanneer uw gevel wel een opknapbeurt kan gebruiken, doet u er verstandig aan om een gevelspecialist in te schakelen. Hij weet alles van het renoveren van een gevel en geeft u informatie en advies over gevelrenovatie. Een aantal manieren van gevelrenovatie zijn impregneren, zandstralen en het uitslijpen van de voegen. Wilt u weten wat voor vorm van gevelrenovatie voor uw gevel geschikt is? Schakel dan een vakman in van BK Bouw, specialist in gevelrenovatie en vochtbestrijding.

Impregneren

Bij het impregneren van buitenmuur als vorm van gevelrenovatie spuit men een laag op de buitenmuur. Deze laag maakt de buitenmuur waterafstotend en schimmelwerend. Een goed impregneermiddel maakt uw gevel ook brandwerend. Door te impregneren zorgt u ervoor dat er geen water meer in de gevel kan trekken, waardoor u geen last meer heeft van vocht dat in uw woning trekt. Om rekening te houden met het milieu, zijn er impregneermiddelen voor impregneren op waterbasis verkrijgbaar. Daarnaast bestaat er ook impregneermiddel in crème vorm, waardoor deze op de gevel aangebracht wordt met een kwast. Een vakman vertelt u meer over gevelrenovatie en impregneren.

Zandstralen

Als u last heeft van ernstige vervuiling van uw gevel, is zandstralen een manier om dit te verwijderen. Vaak gaat het hier om het verwijderen van graffiti, of een roetaanslag die er anders niet af te krijgen is. Bij zandstralen wordt vloeistof vermengd met een straalmiddel, in dit geval zand, en vervolgens spuit men het mengsel met druk tegen de buitenmuur. Hierdoor wordt de buitenmuur gepoetst door de zandkorreltjes. Er zijn verschillende soorten zand die gebruikt kunnen worden voor zandstralen. Het is verstandig om niet zelf in de weer te gaan met zandstralen, schakel dus een professional in. Zo weet u zeker dat het zandstralen en andere gevelrenovatie zoals impregneren goed uitgevoerd wordt.

Voegen uitslijpen

Wanneer uw voegen niet meer in een goede staat zijn, worden deze verwijderd en vervangen. Dit kan op verschillende manieren, waaronder het uitslijpen van de voegen. Het uitslijpen van voegen gebeurt vooral bij oudere panden, boerderijen en monumentale panden. Bij het uitslijpen maakt men gebruik van een slijptol met een speciaal snijblad voor de voegen. Uitslijpen gaat vaak sneller dan uithakken, maar het moet wel precies gebeuren. Wanneer de stenen geraakt worden wordt er onherstelbare schade aangericht. Schakel daarom een vakman in voor het uitslijpen van uw voegen en andere gevelrenovatie. Hij weet precies wat hij doet en zorgt ervoor dat u weer kunt genieten van een mooie gevel.